Koncentrat pomidorowy z ziołami Pudliszki - 4 łyżki
Suszone pomidorki - 10 szt.
Ciasto francuskie - 500 g
Czosnek - 4 ząbki
Oregano suszone - 2 łyżeczki
Oliwa
Sól
Pieprz
instrukcje
Kroki przygotowawcze
1.Nastaw piekarnik na 220°C. Łososia podziel na porcje. Dopraw solą, pieprzem oraz oregano.
2.Koncentrat wymieszaj z wyciśniętym czosnkiem. Każdą porcję ryby posmaruj koncentratem. Suszone pomidorki pokrój w cienkie paseczki i wyłóż na rybę.
3.Ciasto francuskie rozwałkuj, podziel na 4 części, tak aby każdą porcję łososia owinąć szczelnie ciastem, sklejając boki. Każdy taki pakuneczek ciasta posmaruj odrobiną oliwy. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 20-25 minut.